KoronaHR kutatás – ingyenesen letölthető kutatási jelentések

Regisztráljon és tekintse át akár mindhármat!

Koronavírus-válság - Kihívások és HR válaszok 

A KoronaHR elnevezésű kutatást szakmai civil szervezetek, egyetemek, területi gazdasági kamarák, egy önkormányzat, egy elhelyezkedést segítő vállalkozás és egy kutatási program összefogásával végezték két fázisban.

A felmérés célja az volt, hogy kiderüljön, a hazai vállalatok HR-szempontból miként alkalmazkodtak a járvány hatásaihoz.

Kíváncsi az eredményekre? A kutatási összefoglalókat díjmentesen letöltheti!

Első fázis

Az adatgyűjtés 2020. június 15. és július 30. között zajlott, a kérdőívre 508 válasz érkezett.

A vizsgálatok szerint a magyarországi munkáltatók a „vírusválság” első hullámát megfeszített munkával, de sok szempontból eredményesen vették. Az első fázis 53 oldalas kiértékelése képet ad a leggyakrabban alkalmazott válságkezelő intézkedésekről, illetve arról, hogyan lehet azokat hatékonyan eszközölni a második hullám során.

Második fázis

A kutatás második fázisának adatgyűjtését a 2020. augusztus 1. és november 15. közötti időszakban végezték, többek között a Wolters Kluwer Hungary Kft. támogatásával. Az így született 57 oldalas kutatási jelentés a járványhelyzet második szakaszának legfontosabb tapasztalatait adja közre az első fázishoz képest kétszer annyi, 1014 válaszadó (cégek, intézmények, nonprofit szervezetek) visszajelzése alapján.

A válság munkavállalókat sújtó hatásai közül a második fázisban a legtöbbeket a családi terhek növekedése, az egészségügyi veszélyeztetettség és a munka-magánélet egyensúlyának felborulása érintett. A jelentésből kiderül, hogyan alakultak át ennek mentén a válságkezelő stratégiák, miben változtak a HR-rel kapcsolatos elvárások, illetve, hogy egyáltalán mennyiben tekinthető HR-feladatnak a járvány okozta problémák kezelése.

Harmadik fázis

A kutatás harmadik fázisának adatgyűjtését a 2021. március 1. és április 20. közötti időszakban végezték, többek között a Wolters Kluwer Hungary Kft. támogatásával. A legfrisebb, 108 oldalas kutatási tanulmányunkban összefoglaljuk az első, a második és a harmadik hullám során elkészített három kutatási jelentésünk legfontosabb következtetésit.

Böngéssze át az eredményeket!

Regisztráljon az űrlap kitöltésével, válassza ki, melyik kutatási jelentést szeretné letölteni, és ingyenesen elküldjük Önnek a kért összefoglaló(ka)t.  

Bízunk benne, hogy támogathatjuk munkáját, a tanulmányok megtekintéséhez hasznos időtöltést kívánunk!

 
Regisztráció után e-mailben elküldjük a tanulmányt pdf formátumban

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

Adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Wolters Kluwer Hungary Kft. a megadott e-mail címére az adatai és a hírlevelekben mutatott aktivitása (pl. megnyitás, kattintás) alapján személyre szabott hírlevelet küldjön, valamint üzleti ajánlataival felkereshesse a megadott elérhetőségein. Az adatközlés önkéntes, bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni a Wolters Kluwer Hungary Kft. 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. A épület, III. emelet címre vagy az info-hu@wolterskluwer.com e-mail címre küldött levélben. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja.
Kérjük ebben a formátumban adja meg a telefonszámát. Mobil esetén pl.: 36701234567, vezetékes esetén pl.: 3613456789.

A kutatást szakmailag támogató szervezetek

  • a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK),
  • a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK),
  • a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK),
  • a Frissdiplomás Kft.,
  • a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BHKIK),
  • a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Iparkamara (JNSZMKIK),
  • a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata,
  • a Miskolci Szakképzési Centrum, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK),
  • a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK),
  • a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) és a „Leader’s Habits Kutatói Hálózat – Humanagement – Human Value” nemzetközi kutatócsoport.