Ingyenes webinárium - felvételről


Elektronikus aláírás és hitelesítés

Ismerje meg az elektronikus aláírással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

Az elhúzódó egészségügyi vészhelyzet, és a hosszútávon is átrendeződő munkavégzési gyakorlatok egészen biztosan átformálják a szerződéskötések jogi gyakorlatát. A kérdés csak az, hogy mikor, és mit tehetünk a fokozatos adaptáció érdekében.

Érett a hazai vállalati kultúra és jogásztársadalom a teljes átállásra?

Az elektronikus jogi eljárások jelenjébe a hazai piac ismert szakértői engednek betekintést. 

A webinárium a Microsoft Teams platformon zajlik és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  

Ajánáljuk ügyvezetőknek, cégvezetőknek, ügyvédeknek, jogtanácsosoknak.

Tematika:     


Szerződések és egyéb jogügyletek gördülékeny lebonyolítása személyes ügyvédi jelenlét nélkül. Mit enged meg a joggyakorlat a jelenlegi helyzetben? 

  • az ügyvéd hogyan és mit írhat alá? (ha ellenjegyez valamit, ha perben ad be elektronikusan iratot, vagy egy hatóságnak ad be iratot) 
  • • az ügyvéd mit fogadhat el?
  • milyen fajtái vannak az elektronikus aláírásnak? Melyik az elfogadott? Hogyan lehet megállapítani, hogy egy adott aláírás jó-e? Mitől fokozott biztonságú egy elektronikus aláírás?
  • • egyáltalán elektronikus vagy digitális aláírás a helyes elnevezés?

Jelentkezem a webináriumra

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.
Adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Wolters Kluwer Hungary Kft. a megadott e-mail címére az adatai és a hírlevelekben mutatott aktivitása (pl. megnyitás, kattintás) alapján személyre szabott hírlevelet küldjön, valamint üzleti ajánlataival felkereshesse a megadott elérhetőségein. Az adatközlés önkéntes, bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni a Wolters Kluwer Hungary Kft. 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. A épület, III. emelet címre vagy az info-hu@wolterskluwer.com e-mail címre küldött levélben. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja.
Kérjük 36-tal kezdve adja meg a telefonszámot és csak számokat írjon ebbe a mezőbe.
Elektronikus aláírás a gyakorlatban – cégeknek

  • • miért fontos az írásbeliség a cégek életében?
  • • mikor minősül egy elektronikus dokumentum (pl. pdf) írásbelinek a Ptk. alapján?
  • • mi az elektronikus aláírás és az elektronikus bélyegző közötti különbség? mire/mikor jó az elektronikus bélyegző cégeknek?
  • cégjegyzés elektronikusan – AVDH, e-Személyi miért nem ajánlott cégjegyzésre
  • cégjegyzésre használható aláíró tanúsítványok: (i)  „egyszerű” aláíró tanúsítvány (ii) szervezeti tanúsítvány – a cégnyilvántartásba való bejegyzés előnyei és hátrányai
  • gyakorlati bemutató: cégképviseleti hatályú e-aláírás elkészítése pdf dokumentumon, e-aktában, e-aláíráshoz automatikusan csatolt cégképviseleti igazolás  

Várjuk szeretettel Önt is!

Előadók
dr. Hetényi Kinga
Dr. Hetényi Kinga
irodavezető partner, Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda

A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda irodavezető partnere és egyben a társasági jogi és vállalatfelvásárlási csoport vezetője.

Több, mint huszonöt éves ügyvédi tapasztalatával számos komplex és nagyértékű tranzakció áll háta mögött, és a társasági jog minden nüanszát ismeri, de sokat foglalkozik szerződésekkel és az IP/IT területtel is.

Kinga 1995-ben vette kezébe diplomáját az ELTE-n, majd az egyik legnagyobb nemzetközi ügyvédi iroda társasági jogi csoportjában dolgozott kilenc évig, mely keretében egy évig Frankfurtban is tevékenykedett.
2004-5-ben egy amerikai multinacionális vállalat jogi igazgatójaként is dolgozott, majd visszatért az ügyvédi pályára, és 2008 óta dolgozik a Schönherrnél.
dr. Kovács Márk
Dr. Kovács Márk
ügyvéd, Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda

A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda ügyvédje, ahol tagja a digitális technológiai munkacsoportnak, emellett elsősorban versenyjoggal és szellemi alkotások jogával foglalkozik.

Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. 2019-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Deák Ferenc Intézetében versenyjogi posztgraduális képzésben vett részt, és versenyjogi szakjogász képesítést szerzett.
dr. Lovas Lilla
Dr. Lovas Lilla
vezető jogtanácsos, Microsec Zrt.

Az ELTE Jogi Karán diplomázott, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szenior jogász. Már egyetemistaként aktívan foglalkozott az informatika és a jog határterületeivel, díjnyertes szakdolgozatát is szoftverjogból írta.

Ügyvédként elsősorban szerzői joggal, kereskedelmi ügyletekkel, társasági ügyekkel foglalkozott, majd 2018-ban csatlakozott a Microsec-hez, ahol mélyreható tudásra tett szert az elektronikus aláíráshoz kapcsoló joganyag és gyakorlati kérdések témakörében.