Ingyenes webinárium
2020. november 26., 15.00-16.00
Rendes bíróság vagy választottbíróság, választottbírói fórumok, választottbírósági kikötések
November végi ingyenes webináriumunkon a rendes bíróság/válaszott bíróság „melyiket válasszam?” kérdés eldöntésében nyújtanak segítséget előadóink.

Tartson velünk, és tudja meg a válaszokat a Baker McKenzie szakértőjétől!

Rendes bíróság vagy választottbíróság, választottbírói fórumok, választottbírósági kikötések, 2020. november 26.

Kreditpont-információ
A képzést a Magyar Ügyvédi Kamara az NY001394/2020 számon vette nyilvántartásba, az online részvételért 1 kreditpont kapható. 

A választottbírósági eljárás titkos, egyfokú és gyorsabb, mint a rendes bíróság eljárása, ráadásul a felek által választott, jellemzően jó nevű egyetemi tanárokból, ügyvédekből, jogtanácsokból álló tanácsok döntik el a felek vitáját szól a hagyományos pro-arbitration érvelés. A választottbírósági eljárás lényegesen költségesebb, szól a hagyományos ellenérv.

  • De vajon valóban ennyire egyszerű lenne a választottbírósági és rendes bírósági eljárás közötti döntés?
  • Milyen egyéb szempontok merülnek fel?
  • Ha választottbíróság mellett döntünk milyen intézmények jöhetnek szóba és mi alapján dönthetünk köztük?

A Baker & McKenzie választottbírósági évkönyve meglepő információval szolgál: a választottbírósági kikötések közel egyharmada kapcsán merül fel potenciális érvénytelenségi ok. Ennek figyelembevételével körbejárjuk, hogy mire kell figyelni a választottbírósági klauzulák szerkesztésekor és milyen opcionális elemeket érdemes a klauzulába beépíteni. Bemutatjuk továbbá a Baker & McKenzie ingyenes online szolgáltatását a Dispute Resolution Clause finder szolgáltatást is.

Előadók:
 
  • dr. Tamási Artúr szenior ügyvéd, Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda
 
A webinárium megtekintését cégvezetőknek, jogászoknak, ügyvédeknek ajánljuk.

Előadó
dr. Tamási Artúr  

Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda  
szenior ügyvéd

Tamási Artúr 2019-ben csatlakozott a Baker McKenzie budapesti irodájához ügyvédként több mint 18 éves szakmai tapasztalattal más neves nemzetközi ügyvédi irodáknál. Artúr a budapesti iroda vitarendezési csoportjának társvezetője.

Artúr a jogviták valamennyi fő területén tapasztalt ügyvéd, ideértve a hazai polgári pereket, külföldi polgári peres és végrehajtási ügyek koordinálását, hazai és nemzetközi választottbírósági eljárásokat, hazai végrehajtási és fizetésképtelenségi ügyeket, közigazgatási és közjogi vitákat.

Regisztráció
A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.


Adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Wolters Kluwer Hungary Kft. a megadott e-mail címére az adatai és a hírlevelekben mutatott aktivitása (pl. megnyitás, kattintás) alapján személyre szabott hírlevelet küldjön, valamint üzleti ajánlataival felkeresse a megadott elérhetőségein. Az adatközlés önkéntes, bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését vagy törlését igényelni a Wolters Kluwer Hungary Kft. 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. A épület, III. emelet címre vagy az info-hu@wolterskluwer.com e-mail címre küldött levélben. Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. Adatkezelési tájékoztatónkat Itt olvashatja.
Kérjük ebben a formában adja meg a telefonszámát: 36701234567. Csak számokat írjon ide.
Kérjük, legyen körültekintő a kérdés megfogalmazásakor (pl. ne tartalmazzon személyes adatot).