Wolters Kluwer
Amennyiben nem megfelelően jelenik meg az e-mail levelezőjében, kérjük, kattintson ide.
A Wolters Kluwer Jogtár hírlevele 2022/5.szám
Jogtár hírlevél
Veszélyhelyzettel kapcsolatos joganyagok elérése a Jogtáron
A 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzet 2022. június 1-jén megszűnt, ugyanakkor a 180/2022. (V. 24.) Korm. rendelet az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A veszélyhelyzeti jogalkotás normái elérhetők a Jogtáron az Adatbázisok menüpont legfelső sorára kattintva. A normákban hivatkozott jogszabályok megnyitása esetén piros sáv figyelmeztet, amennyiben az adott jogszabályra a veszélyhelyzet idejére eltérő alkalmazást rendeltek el.
 
Jogtár Legal Monitoring
A belső dokumentumok, folyamatok és intézkedések jogszabályi megfelelőségének biztosítása minden szervezet számára alapvető követelmény. Megvalósítására különféle módszerek alakultak ki, ezek többsége azonban a mai napig manuális munkára, a jogszabályok egyenként történő ellenőrzésére épül. Erre a feladatra ad szoftveres megoldást a Jogtár® felületén elérhető Legal Monitoring szolgáltatás, mellyel egy vagy több előre meghatározott jogszabálylista tetszőlegesen kiválasztott időszakban esedékes változásainak lekérdezését teszi lehetővé táblázatos és szöveges riportok formájában.

A szolgáltatást használhatja előzetesen a változásokra való felkészülésre vagy utóellenőrzésre, illetve folyamatos, rendszeres riportálásra is, így szakértői megoldás segítheti az állandóan változó és nehezen követhető jogszabályi környezetben.

Ha szeretne a Legal Monitoringról többet megtudni, jelentkezzen június 8-ai élő, online bemutatónkra!

TIPPEK A JOGTÁR HASZNÁLATÁHOZ
Keresés a dokumentumban
A dokumentumban történő kereséskor a keresőablak bal oldalán található nyílra kattintva jelölhető ki, hogy a Jogtár csak a dokumentum szövegében vagy a kapcsolódó anyagokban is keressen-e, illetve többszavas kereséskor pontos kifejezésre, egy bekezdésben található szavakra vagy bárhol a joganyagban keressen a program.

A kapcsolódó anyagokban történő keresés a Profilom/Beállítások/Keresés menüpontban szintén beállítható.
 
A Jogtár® felépítése és működése
 
Amennyiben bármelyik alábbi termék nem része az Ön előfizetésének és szeretne rá ajánlatot kérni, ide kattintva megteheti: Ajánlatkérés
 
Megjelent a Polgári eljárásjog II. második, átdolgozott kiadása
Jelen kötet anyaga öt részből áll. Az első rész a rendes és rendkívüli perorvoslati eljárások szabályait tárgyalja, míg a második a különleges eljárásokat mutatja be. A tankönyv harmadik része a Pp.-ben is önálló szerkezeti egységben szabályozott kollektív igényérvényesítéssel kapcsolatos eljárásokat tárgyalja. A kötet negyedik része a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény főbb rendelkezéseinek bemutatásával a közigazgatási jogviták elbírálásának eltérő részeit ismerteti, az ötödik rész összefoglalja a polgári nemperes eljárások sajátosságait, kitérve a személyi állapotot érintő, bírósági hatáskörbe tartozó nemperes eljárásokra.
A mű nyomtatott és e-könyv formátumban érhető el.
Frissített tartalmak a Szakmai Jogtárakon
 
Megjelentek az adó szaklapok új számai
Az Adó-kódex 2022/6. a Szemléletváltás az adóhatóság ellenőrzéseiben témát járja körül, az Áfa kalauz májusi számában a hónap témája a Követelésengedményezés, követelésvásárlás megítélése áfa szempontból.
Megjelentek az online szakfolyóiratok új számai
 

WEBINÁRIUMOK, KONFERENCIÁK, ONLINE OKTATÁSOK
A globális minimumadó működése és legfontosabb szabályai
Élő, online Jogtár bemutató – Monitoring szolgáltatás használata
Wolters Kluwer, 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. A épület, III. emelet
Tel.: +36 (1) 464-5656 - https://www.wolterskluwer.com/hu-hu 

Ezt a levelet hírlevél feliratkozása alapján küldjük Önnek. Amennyiben nem kíván több hasonló tartalmú levelet kapni, kérjük, jelezze ide kattintva, vagy írjon az info-hu@wolterskluwer.com e-mail címre, vagy a Wolters Kluwer Hungary Kft., 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. A épület, III. emelet postacímre.
Oldalaink
 
Wolters Kluwer

Munkajog

Jogászvilág

Adó Online
 
Impresszum

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 187-189. III. emelet
Telefon: +36 (1) 464-5656
Fax: +36 (1) 464-5657
E-mail: info-hu@wolterskluwer.com,
Internet: http://shop.wolterskluwer.hu

 
Kövessen minket
 
Facebook Linkedin Youtube
Wolters Kluwer
Mert fontos, hogy jól döntsön!
ÁSZF   Adatkezelési tájékoztató   © Wolters Kluwer Hungary Kft.